ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
750 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΙΛΕΤΟ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ)
500 ΓΡ. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
10 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ LENGA ΑΒΑΝΤΙΣ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΑΒΓΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ LENGA ΑΒΑΝΤΙΣ
100 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αλείφουμε με μουστάρδα. Απλώνουμε σε μια διάφανη μεμβράνη τις φέτες μπέικον, προσθέτουμε από πάνω το μείγμα των μανιταριών και στη μέση βάζουμε το κρέας. Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης κουρού, βάζουμε το ρολό με το κρέας, χωρίς τη διάφανη μεμβράνη και καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού. Κόβουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύει και κολλάμε γύρω γύρω τα δύο φύλλα. Με τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν σχηματίζουμε φυλλαράκια και τα κολλάμε πάνω στη ζύμη με το κρέας. Το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με αβγό.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.
Για την σάλτσα μουστάρδας:
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι με το ζουμί από το φιλέτο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το φασκόμηλο, το λευκό κρασί, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει, ελαφρώς, η σάλτσα.
Αφού ψηθεί το μοσχαράκι wellington, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.