ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1200 ΓΡ. ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ IFANTIS
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ:
1 LT ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ
2-3 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΜΗΛΟ
2 Κ.Σ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
2 Κ.Γ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ:
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
¼ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
½ LT ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ
200 ML ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ
50 ML ΚΡΑΣΙ ΜΗΛΙΤΗ
50 ΓΡ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΜΗΛΟ
2 Κ.Γ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις παναρισμένες κοτολέτες:
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, βάζουμε τις παναρισμένες κοτολέτες και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι μήλου:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το μήλο σε κυβάκια, τις σταφίδες και το αφήνουμε να βράσει, για περίπου 10 λεπτά.
Στο τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ, σε νερό το προσθέτουμε και το αφήνουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Για τη σάλτσα μήλου:
Σωτάρουμε σε βούτυρο το σκόρδο. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την κανέλλα, το τζίντζερ και τον μισό χυμό μήλου. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι μήλου, τον μηλίτη, το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι και το μήλο σε κυβάκια και αφήνουμε τη σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά, να μαγειρευτεί.
Στο τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ σε νερό, το προσθέτουμε και το αφήνουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις παναρισμένες κοτολέτες και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα μήλου.