ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Hμέρα προβολής 01/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 2 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
- 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Kόβουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μικρά φιλετάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε, στο ίδιο τηγάνι, τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ένα απαλό χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε στις μελιτζάνες και το κρεμμύδι, το κοτόπουλο με το ζουμί του, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό, για 15-20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκληρό τυρί Δανίας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη.