ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 11/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 4 κρόκους αβγών
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Αλτις
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 8 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • Ροκίνι
  • 10 ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Παράλληλα ανακατεύουμε καλά τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κέτσαπ, το μοσχοκάρυδο, τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στην κρέμα, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, ώστε να ενσωματωθεί η κρέμα με τα ζυμαρικά για 4-5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα ροκίνι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και φλοίδες παρμεζάνας. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.