ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 8/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 12-15 κεκάκια
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά
- 250 γρ. γάλα
- 80 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 4 κ.σ. καλαμπόκι
- 6 κ.σ. κέτσαπ με 50% λιγότερη ζάχαρη Ηellmann’s
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το καλαμπόκι, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, τον παπαρουνόσπορο, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο γάλα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και μην έχει σβώλους αλεύρι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα για μάφινς που την έχουμε στρώσει με χαρτί ή λαδόκολλα.
Γεμίζουμε τις θηκούλες με ζύμη μέχρι τα 2/3 περίπου επειδή θα φουσκώσουν.
Φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο κορνέ από λαδόκολλα (ή κανονικό αν έχουμε) το γεμίζουμε με κέτσαπ και καρφώνοντας το μέσα στο κέντρο του μείγματος κάθε μάφιν βάζουμε από μια κουταλίτσα κέτσαπ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1900 C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας τα με κέτσαπ.
Σερβίρουμε ιδανικά με κρύο τσάι.