ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
115 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΝΥΧΑΚΙ
800 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΟ
½ ΦΛ. ΝΕΡΟ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
3 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ
200 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
4 ΦΕΤΕΣ FOUANTRE ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ IFANTIS (ΠΑΧΟΥΣ ½ ΕΚ.)
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας με μυρωδικά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, σωτάρουμε λίγο λίγο το σπανάκι, μέχρι να μαραθεί και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το σωταρισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για λίγο με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, τη μισή ποσότητα του άνηθου και το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει λίγη ποσότητα ζωμού.
Όση ώρα μαγειρεύουμε το σπανακόρυζο, τοποθετούμε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, βούτυρο και πιπέρι.
Σωτάρουμε τα κυβάκια της γαλοπούλας με μυρωδικά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να πάρουν χρώμα.
Όταν το ρύζι έχει βράσει και το σπανακόρυζο είναι έτοιμο, προσθέτουμε μέσα τον υπόλοιπο άνηθο, τη σωταρισμένη γαλοπούλα με μυρωδικά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένο δανέζικο σκληρό τυρί και σερβίρουμε.