
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΤRATA ON ICE
300 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. EΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
EKTEΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τις σαρδέλες, με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίχνουμε την φρέσκια ρίγανη και αλατίζουμε. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 7 λεπτά.
Για την σκορδαλιά πατάτας:
Πολτοποιούμε στο μούλτι το σκόρδο με το ξίδι. Προσθέτουμε την βρασμένη πατάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε στα μισά ψητά φιλέτα σαρδέλας την σκορδαλιά πατάτας. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα σαρδέλας. Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και σερβίρουμε.