ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 ΓΡ. ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
200 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ KΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ IFANTIS
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
½ ΠΡΑΣΟ
2 ΦΛ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
40 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, την κόκκινη πιπεριά, τα φασολάκια, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα βρασμένα λιγκουίνι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.