ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου

Ημέρα προβολής: 05/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 λαυράκια (500 γρ./τμχ)
- 2 μελιτζάνες
- ½ ματσ. βασιλικό
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες
- 40 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 10 γρ. κόκκινο ξίδι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μελιτζάνα και την αλατίζουμε.
Κόβουμε σε δύο φιλέτα το λαβράκι και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε πάνω στο ένα φιλέτο τα φύλλα βασιλικού και καλύπτουμε με το άλλο φιλέτο.
Στη συνέχεια τα τυλίγουμε κάνοντας ρολό με τις φέτες μελιτζάνας. Έπειτα τα σωτάρουμε στο τηγάνι, με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά, από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα η μελιτζάνα και στο τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 4-5 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Αφαιρούμε τα σπόρια από την ντομάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια, το κόκκινο ξίδι, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το ψάρι με την κρούστα μελιτζάνας. Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας με τις ελιές και πασπαλίζουμε με πιπέρι.