ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ» ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αθηναγόρα Κωστάκο

Ημέρα προβολής 29/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 15-20 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • ½  ματσ. άνηθο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το αβγολέμονο:

  • 8 αβγά
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 120-150 ml χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι.
Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε το ρύζι και τον άνηθο.
Διαλύουμε το ζωμό κότας σε νερό.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας το ζωμό κότας και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα χτυπάμε το αβγολέμονο με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε στο αβγολέμονο το τζίντζερ ψιλοκομμένο και μαργαρίνη με βούτυρο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο και όταν αρχίσει να κοχλάζει ξαναχτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Κόβουμε τα φύλλα από τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τον κιμά και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Προσθέτουμε το αβγολέμονο και πασπαλίζουμε με ξύσμα από λεμόνι.