ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΜΠΥΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Κώστα Γκουντζίνη


Ημερομηνία προβολής 08/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. μοσχαρίσιο κρέας (χτένι / γραβάτα)
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 2 κρεμμύδια
  • 1½ lt μπύρα 
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 – 3 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 – 2 κλων. θυμάρι 
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σκέτο. Το ξαφρίζουμε τακτικά. Το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και το βγάζουμε στην άκρη. Εκτός από χτένι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποντίκι ή τουρτουγκίτας.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε 2 – 3 φορές, ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι – πιπέρι, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τις καυτερές πιπερίτσες ή ταμπάσκο. Προσθέτουμε τη μπύρα σιγά – σιγά για να μη αφρίσει. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.