ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΓΙΟΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
ΥΛΙΚΑ
  • 1 καρότο
  • ½  πράσο
  • 1 πατάτα
  • 2 σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Ξύσμα από ½ λάιμ
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος:
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Kalamata Papadimitriou
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα. 
Για τη σος:
Βάζουμε  σε ένα μπολ την μαγιονέζα, το σχοινόπρασο, το σκόρδο, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, το ξύσμα από λεμόνι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Σωτάρουμε τα βραστά λαχανικά σε ένα τηγάνι με βούτυρο. 
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε. 
Προσθέτουμε την αρωματική μαγιονέζα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.