ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Καλλίδη. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Ημέρα προβολής 21/11/2013
ΥΛΙΚΑ

  • 1 σελινόριζα
  • 1 1/2 φλ. τραχανά
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικό
  • Γάλα
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 1 κλων. φασκόμηλο φρέσκο
  • Μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κυβάκια και την αχνίζουμε στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον τραχανά στο γουόκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο γάλα. Βάζουμε το φρέσκο ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Προσθέτουμε εναλλάξ γάλα και νερό ανακατεύοντας μέχρι να φουσκώσει και να μαγειρευτεί ο τραχανάς. Προσθέτουμε πιπέρι, ψιλοκομμένο φασκόμηλο, κεφαλοτύρι και κλείνουμε τη φωτιά όσο ακόμα το φαγητό έχει λίγα ζουμάκια.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με δύο σταγόνες ελαιόλαδο, φασκόμηλο, κεφαλοτύρι, 4-5 σταγόνες λεμόνι και μπούκοβο.