ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον ηθοποιό Ορφέα Αυγουστίδη
Ημερομηνία Προβολής: 20/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φασόλια χάντρες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 κρεμμυδι ξερό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κλων. σέλερι
- 2 καρότα
- 3 μανιτάρια πλευρώτους
- 1/4 λάχανο
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- 150 γρ. σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φασόλια μας ίσα ίσα να γυαλίσουν. Σβήνουμε με την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε βραστό νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το καρότο σε φέτες, τις πιπεριές σε καρεδάκια και τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά (εκτός από το λάχανο και το σέλερι). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά και κατόπιν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στα βρασμένα φασόλια τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ζάχαρη, αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το σέλερι σε φετούλες και τα προσθέτουμε τελευταία στην κατσαρόλα. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.