ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Chef Νόη Ιωαννίδου
ΥΛΙΚΑ
Για το κραμπλ: 
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 4-5 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
Για την κρέμα πορτοκάλι:
  • 300 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα  
  • 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
  • 50 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
  • 50 γρ. αμύγδαλα 
  • 40 γρ. ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 70 γρ. Arla κρέμα γάλακτος Light
  • 1/4 φλ. καφέ espresso
  • Τριμμένο πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κραμπλ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τη σκόνη αμυγδάλου και το άρωμα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, να σφίξει. 
Στη συνέχεια, τρίβουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στο πρόγραμμα crisp, για 4-5 λεπτά. 

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
Κόβουμε σε κομμάτια τα αμύγδαλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 
Έπειτα, τα βάζουμε στο φούρνο για 12 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
   
Για την κρέμα πορτοκάλι: 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και τα τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Για τη σοκολάτα:
Κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκύματων για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ εσπρέσσο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τις αποξηραμένες φέτες πορτοκάλι:
Κόβουμε οριζόντια το πορτοκάλι με τη φλούδα, σε λεπτές φέτες, πάχους μισού εκατοστού. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 60 βαθμούς για 1 ώρα. 

Για τη διακόσμηση:
Μοιράζουμε σε ποτήρια το κραμπλ. Προσθέτουμε την κρέμα πορτοκάλι και τη σοκολάτα. Γαρνίρουμε με αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, καραμελωμένο αμύγδαλο και τριμμένο κραμπλ αμυγδάλου.