ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΥΜΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ & ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη

Ημέρα προβολής 18/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 8 μερίδες

  • Για το χυμό φράουλας:
  • 500 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. γλυκόζη
  • 8 γρ. ζελατίνη
  • 340 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος


Για τη διακόσμηση:

  • 16 μέτριες φράουλες
  • Παγωτό Carte D’or Φράουλα – Μαρέγκα
  • Φύλλα βασιλικού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον χυμό φράουλας:
Παγώνουμε τις φράουλες.
Ρίχνουμε στις παγωμένες φράουλες τη ζάχαρη και τις τοποθετούμε στο μπεν μαρί, για 40 λεπτά, μέχρι να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα τις σουρώνουμε και κρατάμε το χυμό.

Για την κρέμα γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα:

Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνουμε τα 100 γρ. κρέμας γάλακτος με τη γλυκόζη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες.
Βάζουμε μέσα στη λευκή σοκολάτα τη ζεστή κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τα 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Έπειτα χτυπάμε την κρύα κρέμα γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα, στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει.

Για τη διακόσμηση:

Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και τη μοιράζουμε σε μπολάκια.
Περιχύνουμε με τον χυμό φράουλας την κρέμα.
Γαρνίρουμε με κομμάτια φρέσκιας φράουλας.
Προσθέτουμε παγωτό φράουλα- μαρέγκα και πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού.