ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Λουτσιάνα Κρεμονίνι-Λογαρά
Ημέρα προβολής 10/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 κιλό κουνέλι
- 500 γρ. πατάτες
- 1 σκόρδο
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 2 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. φασκόμηλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 80 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια χύτρα ταχύτητας σωτάρουμε, στη μισή ποσότητα της μαργαρίνης με βούτυρο, το σκόρδο και το κουνέλι κομμένο σε μερίδες.
Όταν το κρέας πάρει χρυσαφί χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό και κλείνουμε τη χύτρα.
Όταν αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Σωτάρουμε τις πατάτες στην υπόλοιπη μαργαρίνη με βούτυρο.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλη φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
Ανοίγουμε τη χύτρα, αφού αφήσουμε τον ατμό να βγει πρώτα, βάζουμε τις πατάτες και κλείνουμε.
Όταν η χύτρα αρχίσει να σφυρίζει πάλι, υπολογίζουμε ακόμη 6 λεπτά για να τελειώσουμε το μαγείρεμα.
Ανοίγουμε τη χύτρα, αφαιρούμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κουνέλι με τις πατάτες και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι και φασκόμηλο.