ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ύβο Στόεφ
Ημερομηνία Προβολής: 18/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
- 200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- 3 κλων. ρίγανη
- Δενδρολίβανο
- 3 σκελ. σκόρδο
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ πράσινη πιπεριά
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο Άλτις
- 10 baby πατατούλες
Ζητάμε το φιλέτο κομμένο σε δυο στρογγυλές φέτες περίπου 2-3 εκατοστά πάχος.
Καθαρίζουμε το ψιλέτο περιμετρικά από λίπη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τρυπούλα στο φιλέτο κατά μήκος οριζόντια, ανοίγοντάς του μια «τσέπη». Την κάνουμε όσο πιο βαθειά μπορούμε χωρίς να τρυπήσουμε το κρέας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα φυλλαράκια της ρίγανης.
Βάζουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις τσεπούλες των φιλέτων με 2-3 κουταλιές μείγματος μαϊντανού και ρίγανης.
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα άσπρα μέρη από το εσωτερικό τους και τα σπόρια, και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).
Βράζουμε τις baby πατατούλες σε άφθονο αλατισμένο νερό ώστε να είναι αλ ντέντε (δεν τις θέλουμε πολύ μαλακές μιας και θα ξαναμαγειρευτούν).
Κόβουμε τις βρασμένες πατατούλες στη μέση και τις σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς μέχρι να μαραθούν με λίγο αλατάκι.
Σε ένα τρίτο τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τα γεμισμένα φιλετάκια του μοσχαριού.
Ψήνουμε περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (γυρίζοντας ιδανικά μόνο μία φορά).
Σε πιάτο σερβίρουμε τα δύο γεμιστά φιλετάκια μας, λίγες πατάτες και λίγες πιπεριές διακοσμώντας με ένα κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης.