ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Executive Chef Γιώργο Τσιλιγκίρη
Ημερομηνία προβολής 08/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κ. μοσχαρίσιο κρέας με κόκκαλα (σιδηρόδρομο)
- 4 καρότα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 πατάτες
- 1½ σέλερι
- 2 ντομάτες
- 1 φλ. Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 καυτερή πιπεριά
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κρέας σε μεγάλα κομμάτια πάχους περίπου πέντε εκατοστών.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το αποσύρουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει για περίπου ½ ώρα. Το κρέας μας επειδή έχει σοταριστεί πιθανότατα να μη χρειαστεί ξάφρισμα. Καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα ολόκληρα και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, τη καυτερή πιπεριά, τη δάφνη, το σέλερι, αλάτι – πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλες 2½ περίπου ώρες.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά. Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από την καυτερή πιπεριά και τη δάφνη. Τα προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας ελαφρά να αποκτήσει μια ομοιόμορφη βελουτέ υφή και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10-15 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και το κρέας ξεχωριστά σε μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και λίγο λαδολέμονο.