
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
220 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
240 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
50 ML ΝΕΡΟ
2 ΑΒΓΑ
10 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΓΡ. ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα βάζουμε το νερό, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια, φτιάχνοντας με μικρά κομμάτια ζύμης κορδονάκια και μετά δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, πιέζοντας τις άκρες. Έπειτα βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με έναν κρόκο αβγού, διαλυμένο σε λίγο νερό και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.