
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ:
6 ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΑΤΑ ON ICE
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
3 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΝΕΡΟ
200 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
3 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
1 ΛΑΪΜ
ΦΥΛΛΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον μπακαλιάρο:
Τρίβουμε τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το θυμάρι και τον κουρκουμά. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και το πιπέρι. Πανάρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πρώτα με το αλεύρι, μετά τα περνάμε από το χτυπημένο αβγό και στο τέλος με το μείγμα του τριμμένου φύλλου κρούστας. (Για να κάνουν πιο τραγανή κρούστα μπορούμε να περάσουμε τα φιλέτα και δεύτερη φορά από το αβγό και μετά από το φύλλο κρούστας.)
Βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα αντικολλητικό ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να γίνουν τραγανά απ’ έξω.
Για τη σκορδαλιά:
Βάζουμε τις πατάτες σε βραστό, αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν.
Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι τις βραστές πατάτες, τα ψητά παντζάρια, αλάτι, πιπέρι, το βρασμένο σκόρδο, τα φιστίκια Αιγίνης, το χυμό λεμονιού και το λευκό ξίδι. Χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει λεία η σκορδαλιά.
Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σκορδαλιά παντζαριού, πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης, προσθέτουμε τις φέτες λάϊμ και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.