ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 10/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 24-28 κουλουράκια
- 200 ml ελαιόλαδο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 75 ml μαυροδάφνη
- 50 γρ. σουσάμι
- 15 γρ. καρύδια
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1,5 γρ. σόδα
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Σουσάμι (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι.
Χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μισό χυμό πορτοκαλιού, τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα, μέσα στον κάδο του μίξερ, το καβουρδισμένο σουσάμι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα.
Στο τέλος ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε αραιά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 16 λεπτά.