ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ
16 ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ML ΝΕΡΟ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
6 Κ.Σ. ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
250 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
250 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ARLA
100 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ARLA
3 Κ.Σ. ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λιμοντσέλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τις φράουλες:
Κόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιμοντσέλο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Εκτός μίξερ, προσθέτουμε το λιμοντσέλο, ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα τυριού για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για να παστεριωθούν. Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα των κρόκων στο μίξερ μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Έπειτα, την αναμειγνύουμε με την κρύα κρέμα τυριού και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη συναρμολόγηση:
Βουτάμε ελαφρώς στο σιρόπι λεμονιού τα σαβαγιάρ και τα βάζουμε, ανά δύο, σε ψηλά ποτήρια. Προσθέτουμε από πάνω κρέμα, μαριναρισμένες φράουλες και λίγη ακόμα από την κρέμα.
Στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και άχνη ζάχαρη.