ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/10/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη
Ημερομηνία προβολής 23/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 καυτερή πιπεριά
- 100 γρ. πράσινες ελιές
- 3 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- Κύμινο
- Κόλιανδρο τριμμένο
- Πάπρικα γλυκιά
- 50 ml Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφαιρούμε. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες. Στύβουμε 2 πορτοκάλια και κόβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι σε τέσσερα κομμάτια. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε και το κοτόπουλο τις πιπεριές και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ελιές. Αν το σκεύος δεν χρησιμοποιείται στο φούρνο, ρίχνουμε σε μια γάστρα το κοτόπουλο, τα λαχανικά, τις ελιές και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών, το λεμόνι και το πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 170. Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και σε χαμηλότερη θερμοκρασία, στους 120 βαθμούς, για 3 περίπου ώρες.