ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα (ολόκληρη)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 180 ml σόγια σος
  • 100 ml χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε  την πανσέτα με ελαιόλαδο. Την αλατοπιπερώνουμε και την αλείφουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο. 
Στη συνέχεια την ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, για να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα. 
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε την σόγια σος. 
Στη συνέχεια την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες. 
Περιχύνουμε την πανσέτα με τη σάλτσα του ταψιού, ιδανικά, ανά 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.