ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΡΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ
100 ΓΡ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ IFANTIS
100 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
30 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 4 ΑΒΓΑ
ΠΙΠΕΡΙ
500 ML ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΛΟΛΑ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΡΟΚΑ)
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
5-6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
½ ΜΑΤΣ. AΝΗΘΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ ΚALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Γ. ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα ασπράδια και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Για το αρνάκι:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το απλώνουμε για να χωρέσει η γέμιση και βάζουμε το χωριάτικο λουκάνικο, το δανέζικο σκληρό τυρί, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το τυλίγουμε και το αλείφουμε με το βούτυρο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο στρογγυλά χοντρά φύλλα πάνω σε μια λαδόκολλα. Βάζουμε το κρέας πάνω στο ένα φύλλο και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε γύρω γύρω πιέζοντας με τα δάκτυλα το ζυμάρι και το βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220 βαθμούς, για 15 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, για 1½ ώρα.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη λόλα, το μαρούλι, τα ντοματίνια, τη ρόκα, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Για το dressing:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με την απαλή μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τους κόκκους κόκκινου πιπεριού και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Μόλις το κρέας ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σπάμε το ζυμάρι που έχει σκληρύνει. Σερβίρουμε το αρνάκι με τα λουκάνικα και το ζυμάρι με την πράσινη σαλάτα.