ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ & ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 25/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κουνουπίδι μικρό 
  • 8 φέτες μπέικον Ιfantis
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 – 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3 – 4 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • Κόκκινο πιπέρι σε κόκκους 
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • Κασέρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το βάζουμε σε αλατισμένο νερό με 1 μπουκέτο μυρωδικών να βράσει για 10 -15 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το κρατάμε ζεστό.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το μπέικον και το σοτάρουμε για 4 -5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο και το κρατάμε στην άκρη. Αντί για φέτες μπέικον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομμάτι μπέικον το οποίο θα κόψουμε σε λωρίδες.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε για 6 – 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, αφήνουμε 4 – 5 λεπτά ακόμα και τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον. Σερβίρουμε το κουνουπίδι ολόκληρο, αφού πρώτα το ραντίσουμε με ελαιόλαδο κρατώντας το ανάποδα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας, πασπαλίζουμε με σπασμένο κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε! Αν θέλουμε, πριν ρίξουμε τους κόκκους πιπεριού, μπορούμε να ρίξουμε φλοίδες από κασέρι.