ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Φένια Σπυράτου
Ημέρα προβολής 17/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 800 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120-150 ml Arla κρέμα γάλακτος
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 5 κ.γ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
Για τα μήλα:
- 3 μήλα
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 1 κλων. θυμάρι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ψαρονέφρι:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια. Έπειτα τα σωτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Βάζουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Για τα ψητά μήλα:
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το θυμάρι.
Σερβίρουμε τα ψητά μήλα και προσθέτουμε το ψαρονέφρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα από το ψαρονέφρι. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και γαρνίρουμε τα μήλα με την κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι.