ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Χρόνη Δαμαλά
Hμέρα προβολής 02/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 4 Πάπανταμ πίτες
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι – πιπέρι
Για το μαρινάρισμα:
- 50 γρ. ταντούρι μπαχαρικό
- 200 γρ. γιαούρτι
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
Για τη σαλάτα:
- 1 μαρούλι
- 1 iceberg
- 8 ντοματίνια
- 1/2 αγγούρι
- 1 ώριμο μάνγκο
- ½ ματσ. κόλιανδρο
- ½ μάτσ. βασιλικό
Για τη σος γιαουρτιού:
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1κ.γ. τζίντζερ
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1κ.γ. μέλι
- Χυμό από 1 λάιμ
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 μάτσ. δυόσμο
- 1/2 αγγούρι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το ταντόρι.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 ώρες.
Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Βγάζουμε την περισσή μαρινάδα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Για τη σος γιουρτιού:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Χτυπάμε στο μούλτι το γιαούρτι, το αγγούρι, το κύμινο, το μέλι, το χυμό λάιμ και το τριμμένο τζίντζερ.
Προσθέτουμε το δυόσμο, αλάτι και λίγο ακόμα μέλι.
Τηγανίζουμε τις πάπανταμ πίτες σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο.
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το μαρούλι, το iceberg, τα ντοματίνια, το αγγούρι και το μάνγκο.
Προσθέτουμε τη σος γιαουρτιού και τα μυρωδικά.
Σερβίρουμε τις πάπανταμ πίτες με τη σαλάτα και προσθέτουμε το κοτόπουλο ταντούρι.