ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Χρήστο Γούναρη
Ημερομηνία Προβολής: 10/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 3 μπούτια κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κλων. λεβάντας
- 2 κ.σ. μουστάρδα MAILLE Dijon originale
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 σκελ. σκόρδο
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Mουστάρδα MAILLE Dijon originale για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά βάζουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, τη σόγια σος και τις σκελίδες σκόρδου αφού τις σπάσουμε με το χέρι (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και δύο κουταλιές μουστάρδας).
Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά και να διαλυθεί το μέλι.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ένα πυρίμαχο ταψί.
Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αν θέλουμε μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν καλύτερα.
Ψιλοκόβουμε τη λεβάντα πάνω από το κοτόπουλο και μέσα στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 50 λεπτά γυρίζοντας ενδιάμεσα 1 φορά.
Σερβίρουμε με μουστάρδα.