ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 23/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- 200 γρ. κέτσαπ Hellmann’s
- 1 συσκ. Ντομάτα στον Τρίφτη Pummaro
- 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1 πιπεριά πράσινη καυτερή
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ποτ. κρασί λευκό
- 100 γρ. μαλακιά γραβιέρα
- 80 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να κάψει καλά. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους και τα ρίχνουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε 1 κ.σ. κόλιανδρο, για να βγάλει τα αρώματα του. Σοτάρουμε επίσης ψιλοκομμένη πιπεριά και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Περιμένουμε 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε την ντομάτα. Αντί για ζάχαρη, ρίχνουμε 3 κ.σ. κέτσαπ, για πιο πλούσια γεύση. Δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει, για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά, μέχρι να γίνει μαστιχωτό. Προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο για άρωμα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε!