ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/01/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 31/01/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- Ασπράδι από 1 αβγό
- 250 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι τους
- Καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας
- Χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, την πάπρικα και το μείγμα μπαχαρικών. Προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και το ασπράδι του αβγού –το ασπράδι χρησιμεύει για να κολλήσουν τα υλικά πάνω στα αμύγδαλα, μπορεί και να μην το χρειαστούμε όλο, οπότε το προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε ζεστό φούρνο για 15 λεπτά. Σε ένα τάπερ ρίχνουμε τα μπαχαρικά που μας έχουμε περισσέψει, το αλάτι και την πάπρικα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ζεστά αμύγδαλα.