ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΤΑΡΤΑ ME ZYMH KOYΡΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 06/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού 
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½  ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 10 μανιτάρια
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • 1 ½  φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια και το αλατίζουμε. Το σοτάρουμε με λιγο ελαιόλαδο 5-6 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μπαστουνάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα μανιτάρια τα ρίχνουμε στο τέλος. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ψηθούν σβήνουμε με λίγο κρασί. Όταν εξατμιστεί και δώσει τα αρώματα του στα λαχανικά, κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ο κανόνας λέει ότι ποτέ δεν ρίχνουμε ζεστή γέμιση στην τάρτα, γιατί δεν ψήνεται σωστά η ζύμη. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι (αντί για κρέμα γάλακτος) με τον μαϊντανό, το τυρί και τα αβγά

 

Λαδώνουμε την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα. Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Το απλώνουμε να πάει παντού. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου μισή ώρα.