ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αύρα Πανουσοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 01/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα με κρεμμυδάκια
- 4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια Pummaro
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το αφήνουμε σκεπασμένο να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και το βαζάκι με την γλυκόξινη σάλτσα και το βράζουμε για 30 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρεται με ρύζι, με ζυμαρικά ή και με πουρέ πατάτας.