ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Νόη Ιωαννίδου
Ημέρα προβολής 11/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 500 γρ. κοτομπουκιές Ιfantis
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- Καλαμποκέλαιο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou (για το σερβίρισμα)
- Αλάτι-πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες baby
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Καλαμποκέλαιο (για τηγάνισμα)
Για το ντιπ:
- 200 γρ. τυρί κρέμα Arla
- 1 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος Arla
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κοτομπουκιές:
Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις κοτομπουκιές. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Για τις πατάτες:
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε αλάτι και χυμό λεμόνι. Βράζουμε τις πατάτες για 8 με 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και θυμάρι.
Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι- λεμόνι, την κρέμα γάλακτος και τον κόλιανδρο σπασμένο.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με τις πατάτες και το ντιπ και στολίζουμε με κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι- λεμόνι.