ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΠΑΛΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 3/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπουκιές κοτόπουλου Ifantis
  • Xυμό από ½ λεμόνι
  • Eλαιόλαδο Άλτις

Για το αρωματικό πασπάλι:

  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Eλαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι


Για τη σάλτσα φέτας:

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • ½ κλων. θυμάρι
  • 1/4 κ.γ.πιπέρι λευκό

Για τη σάλτσα πιπεριάς:

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Maille με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ πιπεριά τσίλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αρωματικό πασπάλι:
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό μαζί με δενδρολίβανο και θυμάρι.
Προσθέτουμε το σουσάμι καβουρδισμένο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Για τις πατάτες:

Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα.
Τις βράζουμε, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια κρυώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις σπάμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια, με τη φλούδα και τις αλατίζουμε.
Αρωματίζουμε περνώντας με το δενδρολίβανο το ελαιόλαδο στο τηγάνι.  Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Για τη σάλτσα φέτας:

Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε τη φέτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει η φέτα και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε πιπέρι, θυμάρι, λευκό πιπέρι και μουστάρδα.

Για τη σάλτσα πιπεριάς:
Ψήνουμε στο φούρνο την πιπεριά Φλωρίνης, μέχρι να μαλακώσει.
Χτυπάμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, την πιπεριά Φλωρίνης, το τσίλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
 
Για τις κοτομπουκιές:
Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιες σε μπόλικο ελαιόλαδο για 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις περνάμε από το μείγμα μυρωδικών.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές πασπαλισμένες με το μείγμα μυρωδικων, τις σάλτσες και τις τηγανητές πατάτες.