ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Βιομηχανικό Chef Γιώργο Γαβριά
Hμέρα προβολής 26/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. λουκάνικα Vienna Ifantis
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ. γάλα
- 4 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 15 γρ. μαγιά νωπή
- 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 60 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 2 κλων. σέλερι
- 1-2 καρότα
- 1 αγγουράκι
- 1 φλ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε και βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε τη μαγιά αραιωμένη σε γάλα και αλάτι, το ελαιόλαδο και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες και το κεφαλοτύρι σε κύβους και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε, τους λουκουμάδες στο μέγεθος που θέλουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με κέτσαπ και με ωμά λαχανικά.