ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΑΒΓΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 8/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κολοκυθάκια 
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσ. δυόσμο
  • 3 ντομάτες
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 3 αβγά
  • 350 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τα τοποθετούμε απλωμένα σε μεγάλο ταψί.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.

Μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια σε στρώσεις μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να τα βάλουμε όλα.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με πάπρικα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι για να τις κάνουμε σάλτσα. 

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κολοκύθια μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με καπάκι περιμένοντας να ψηθούν τα κολοκυθάκια (περίπου 25 λεπτά).

Κόβουμε τη φέτα σε λεπτές φέτες και μόλις ψηθούν τα κολοκύθια τα σκεπάζουμε με τη φέτα. 

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον πασπαλίζουμε πάνω από τη φέτα.

Σε μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά.

Περιχύνουμε με τα αβγά τα κολοκύθια και τη φέτα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί χωρίς καπάκι για να φύγουν τα υγρά και να ψηθεί το αβγό. 

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε μεγάλα τρίγωνα κομμάτια.