ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη


Ημερομηνία προβολής 06/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αρακά κατεψυγμένο IFANTIS
  • 4 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Άνηθο για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε μαζί με τον αρακά για 15 – 20 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρουμε σε τηγανάκι με 1 – 2 κ.σ. λάδι. Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε φροντίζοντας να υπάρχουν κάποια μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε στον πουρέ τη μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο, τριμμένο τυρί προαιρετικά και γαρνίρουμε με άνηθο.