ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη
Ημερομηνία προβολής 06/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αρακά κατεψυγμένο IFANTIS
- 4 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
- Άνηθο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε μαζί με τον αρακά για 15 – 20 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρουμε σε τηγανάκι με 1 – 2 κ.σ. λάδι. Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε φροντίζοντας να υπάρχουν κάποια μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε στον πουρέ τη μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο, τριμμένο τυρί προαιρετικά και γαρνίρουμε με άνηθο.