ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Λεονάρδο Γαβαλλία
Ημερομηνία Προβολής: 01/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ για 1 BLT sandwich
- 1 bagel
- 2-3 φέτες μπέικον
- 2 φύλλα μαρούλι iceberg
- 1 ντομάτα μεγάλη
- Μαγιονέζα Hellmann’s
- Μαργαρίνη Βιτάμ
- Αλάτι και πιπέρι
Τηγανίζουμε το μπέικον σε τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το bagel κάθετα στα δυο (για να δημιουργήσουμε δυο φέτες) και αν μας αρέσει ψημμένο τις τοποθετούμε σε φρυγανιέρα για 2-3 λεπτά. Αν θέλουμε, για περισσότερη γεύση, αλείφουμε την κάθε φέτα με λίγη μαργαρίνη. Απλώνουμε και στις δύο φέτες του bagel μαγιονέζα, από πάνω τοποθετούμε δυο φύλλα μαρουλιού, 2 λεπτές φέτες ντομάτα, το μπέικον και κλείνουμε το σάντουιτς.
Αυτό είναι το κλασικό αμερικάνικο blt, που σημαίνει bacon-lettuce-tomato (μπέικον-μαρούλι-ντομάτα).