ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2-3 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ
5-6 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚOΥ
6-7 ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ALMITO
200-300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
½ Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τις φρέσκιες ντομάτες χωρίς τους σπόρους, τις πικάντικες πιπεριές καρδούλες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι ζυμώνουμε και βάζουμε το μείγμα, για μισή ώρα στο ψυγείο, να κρυώσει.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο ανάμικτο με ηλιέλαιο, βάζοντας κουταλιές-κουταλιές τους ντοματοκεφτέδες, μέχρι να πάρουν χρώμα και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες και γαρνίρουμε με πικάντικες πιπεριές καρδούλες και φύλλα βασιλικού.