ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη
Ημέρα προβολής 04/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο:
- 250 γρ. αβγά
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 185 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 50 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. ασπράδια
- 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. βούτυρο Lurpak
Για την κρέμα τυριού:
- 250 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 15 γρ. λικέρ irish cream
- Μαρμελαδα αγριοκέρασο (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τα αβγά, την ζάχαρη άχνη και την πούδρα αμυγδάλου. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα, το αλεύρι, την υπόλοιπη μαρέγκα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 8 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο. Προσθέτουμε την μαρμελάδα αγριοκέρασο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες. Έπειτα το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, σαν σάντουιτς. Το κόβουμε τριγωνικά και σερβίρουμε.