ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Ζωή Βιδάλη
Ημερομηνία Προβολής: 25/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 1 φλ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- ½ κ.γ. βανίλια
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 φλ. αλεύρι
- Ξυλάκια για σουβλάκι
Για το γλάσο:
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
- 3 ασπράδια (90 γρ)
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε στον κάδο το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το μπέικινγκ πάουντερ μέσα στο αλεύρι και τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
Κόβουμε με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια λουλουδιών.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε μέσα τα μπισκότα. Μπήγουμε μέσα στη ζύμη των μπισκότων ξύλινα σουβλάκια, και τα πιέζουμε λίγο από πάνω για να εφαρμόσουν καλά στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 7 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα διακοσμήσουμε.
Για το γλάσο ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μαρέγκα.
Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί με μεταλλικό κατσαρολάκι ή μεταλλικό μπολ πάνω από νερό που βράζει, προσέχοντας να μην ακουμπάει απευθείας στο νερό αλλά να ζεσταίνεται από τους ατμούς.
Βάζουμε στο μπολ τα ασπράδια του αβγού, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθούν τα ασπράδια.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό κάδο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να μας γίνει μια ωραία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μίξερ τις δύο κούπες ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να γίνει μια πηχτή πάστα-γλάσο.
Χωρίζουμε το γλάσο βάζοντας ίσες ποσότητες σε μικρότερα μπολ και σε κάθε μπολ προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε.
Τοποθετούμε σε σακκούλες ζαχαροπλαστικής με κορνέ ή αν δεν έχουμε, σε μικρές σακκούλες τροφίμων, στις οποίες μετά θα κόψουμε την γωνίτσα για να δημιουργηθεί ένα πολύ λεπτό στόμιο. Σιγά σιγά στολίζουμε τα μπισκότα μας με χρωματικούς συνδυασμούς που μας αρέσουν.