ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Άγγελο Κάρδαρη
Ημέρα προβολής 26/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη μους μαστίχα:
- 125 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 125 γάλα
- 1 βανιλίνη
- 40 γρ. κρόκο αβγού
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
- 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
Για το κανταΐφι:
- 350 γρ. κανταΐφι
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak
Για τη διακόσμηση:
- Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ξύνουμε το κανταΐφι, το απλώνουμε σε λεπτό στρώμα σε ένα ταψί, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει. Έπειτα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα, το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μους. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τη μους μαστίχας, ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Έπειτα μοιράζουμε κομματάκια από το ψημένο κανταΐφι σε διάφανα ποτήρια. Προσθέτουμε με ένα κορνέ τη μους μαστίχα και πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.