ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
100 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΒΓΑ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
55 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
150 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Σ. ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 Κ.Σ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ (ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε τέσσερα φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 12 περίπου λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί η σοκολάτα.
Περιχύνουμε το σουφλέ με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάου, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.