ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τη Ζέινα Πολέμη
Ημερομηνία Προβολής: 22/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 3 αβγά
- 3 κρόκους αβγών
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 1 φακ. βανιλέτα
- 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την αφήνουμε σε ένα μπολ για να λιώσει. (Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ).
Σε δεύτερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα για να τη λιώσουμε. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μίξερ χτυπάμε τους 3 κρόκους και τα 3 ολόκληρα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανιλλέτα μέχρι τα αβγά να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το κακάο μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μίξερ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε στο μίξερ και το μείγμα σοκολάτας μαργαρίνης που έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Σε ατομικά, πυρίμαχα μπολάκια που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη, γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα της σοκολάτας και των αβγών, προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά του μείγματος σοκολάτα κρέμα γάλακτος, και ξανασκεπάζουμε με το μείγμα σοκολάτας αβγού μέχρι τα 2/3 του μπολ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω ή σε αέρα στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά.
Τα ξεφορμάρουμε περνώντας ένα μαχαίρι περιμετρικά του πυρίμαχου χωρίς να τρυπήσουμε το σουφλέ και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε λίγη κρέμα γάλακτος.