ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
1/2 ΠΕΠΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ:
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ
100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
ΓΙΑ THN ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
500 ML ΓΑΛΑ
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
50 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
25 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ MOΧITO:
1/2 ΛΑΙΜ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
4-5 ΜΕΓΑΛΑ ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
50 ML ΡΟΥΜΙ
1 ΦΛ. ΣΟΔΑ
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το καραμελωμένο καλαθάκι:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού κρυώσει, απλώνουμε σε ένα ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, μικρά μπαλάκια από το μείγμα του μπισκότου, τα οποία τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι για να δημιουργήσουμε μικρούς δίσκους. Στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφού ψηθεί, βάζουμε το ζεστό μείγμα του μπισκότου πάνω στη βάση ενός μπολ και του δίνουμε σχήμα καλαθιού, όσο είναι ακόμη ζεστό.
Για την κρέμα βανίλιας:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 400 γρ. γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Λιώνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε κι αυτό συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για το κοκτέιλ μοχίτο:
Βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι το μισό λάιμ, τον χυμό του και τη ζάχαρη. Πιέζουμε με ένα γουδοχέρι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου και πιέζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και στη συνέχεια βάζουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα και προσθέτουμε τη σόδα.
Κόβουμε σε κυβάκια το πεπόνι και το μαρινάρουμε με το μοχίτο.
Βάζουμε λίγη κρέμα σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε το καραμελωμένο καλαθάκι και ρίχνουμε στο κέντρο την κρέμα βανίλιας. Βάζουμε από πάνω το πεπόνι με μοχίτο, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.