ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
250 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
80 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ:
300 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ARLA
300 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
160 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΛΑΙΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
6 ΜΠΕΖΕΔΕΣ
ΦΡΕΣΚΙΑ ΛΕΒΑΝΤΑ (ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας και την άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μία λεία κρέμα. Βάζουμε την κρέμα λεβάντας, σκεπασμένη, στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόβουμε τις φράουλες σε τέσσερα κομμάτια, κατά μήκος. Έπειτα λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε τις φράουλες, κλείνουμε τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Μεταφέρουμε τις καραμελωμένες φράουλες με το σιρόπι τους σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι 1-2 κουταλιές από την κρέμα λεβάντας, προσθέτουμε λίγους από τους χοντροσπασμένους μπεζέδες και λίγες καραμελωμένες φράουλες. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση από κρέμα, μπεζέδες και καραμελωμένες φράουλες. Στολίζουμε με φρέσκια λεβάντα.