ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Κρίτωνα Πούλη

Σοκολατένια κρεμ μπρυλέ με άρωμα καφέ και η συνταγή για το σπιτικό κράμπλ


Ημερομηνία Προβολής: 8/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ 


Για την κρέμα:

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. γάλα
  • 50 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 7 κρόκους αβγών
  • 1/2 φλ. καφέ espresso

Για το crumble:

  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 4 γρ. αλάτι
  • Άχνη ζάχαρη για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα: βράζουμε το γάλα με το νερό και τη ζάχαρη. Το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, που έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρύωσει και προσθέτουμε τους κρόκους και τον καφέ εσπρέσο. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτηράκια που μπαίνουν στον φούρνο. Τα βάζουμε στο φούρνο ατμού για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς ή για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς σε κανονικό φούρνο σε μπεν μαρί [μέσα σε ταψί με νερό]. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να φτιάξουμε το crumble: βάζουμε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι στο μίξερ χρησιμοποιώντας το φτερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή, σαν άμμος. Με τα χέρια το απλώνουμε ακανόνιστα σε ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να το πιάσουμε και να το θρυμματίσουμε όσο ψιλό θέλουμε.

Σερβίρουμε ρίχνοντας το crumble πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.