ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ ΣΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Βασίλη Ακρίβο

Ημερομηνία Προβολής: 14/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα χέλι καπνιστό 
  • 2 τορτίγιες
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις τορτίγιες σε 4 ίσα κομμάτια,  και τις διπλώνουμε διαγώνια καρφώνοντας τις γωνίες τους σε ένα ξύλινο σουβλάκι, έτσι ώστε να σχηματιστεί  μια βαρκούλα, και ψήνουμε στους στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 8-10 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανές και να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα και το κρεμμύδι.

Τοποθετούμε τα φιλέτα του χελιού σε ταψί και τα καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς ίσα ίσα μέχρι να μαραθεί το κρεμμυδάκι. 

Βγάζουμε από το φούρνο και χοντροκόβουμε το χέλι τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με κουταλιές από το μείγμα  και σερβίρουμε.